Nå kan du søke etter bileiere fra Trøndelag i 1947

Grong stasjon på slutten av 1940-tallet. Foto: Mittet & Co. AS / Nasjonalbiblioteket

Nylig la vi til 9270 biler og deres eiere i tjenesten Finn Slekt her på Slekt1. Dette er et ledd i transkriberingen av “Hvem eier bilen for Møre, Trøndelag og Nord-Norge” i 1947.

--Annonse--

Bilene og bileierne er registrert med både U-skilter og V-skilter, noe som viser til henholdsvis (U) Uttrøndelag og Trondheim Politikontorer og (V) Inntrøndelag Politikammer.

Enten du står fast og trenger tips om hvor slekta befant seg i 1947 eller du rett og slett ønsker litt “krydder” til slektshistorien, kan et søk i bilbøkene på Slekt1 være en god vei.

Gjennom “Hvem eier bilen” fra 1947 får du informasjon som navn, registreringsnummer, Bosted (primært sted og ikke adresse), hva bilen ble brukt til, bilmerke (fabrikk) og hvor den var registrert.

I samlingen over “Hvem eier bilen 1947 – Møre, Trøndelag og Nord Norge” er følgende forkortelser brukt om de ulike biltypene (art):

P=Privatbil
E=Elektrisk bil
M=Motorsykkel
L=Lastebil
Le=Leiebil
K=Kombinert
D=Drosjebil
R=Rutebil
V=Varebil

Nå gjenstår kun å ferdigstille Nord-Norge, så er “Hvem eier bilen 1947 – Møre, Trøndelag og Nord Norge” søkbar i sin helhet på Slekt1.

Bildet over viser en sjåfør som står på Grong stasjon på slutten av 1940-tallet. Bilen har registreringsnummer V6461. Under kan du se hvordan et treff på dette nummerskiltet ser ut på Slekt1.

Forrige artikkelSlik inspirerer du unge til slektsforskning
Neste artikkelPubliserer liste over mulige nazi-samarbeidere i Nederland