Ny bygdebok igangsatt for helt ny kommune

Hemne Historielag er i gang med å skrive på et nytt bygdebokverk for Heim i Trøndelag. Ferdigstilt vil det nye bygdebokverket telle over 4000 sider med gårds- og slektshistorie.

Nylig ble prosjektet tildelt 1 million kroner og historielaget er allerede godt i gang med skrivingen.

Annonse

Dersom alt går etter planen vil første bind komme ut i 2025. Deretter skal det gå slag i slag, med en ny utgivelse hvert år. Siste og sjette bind skal se dagens lys i 2030.

Historielaget ble stiftet for bare fem år siden og driver i dag nettstedet Hemneslekt. Her kan man allerede i dag finne slekt fra Hemne, presentert via «The Next Generation of Genealogy Sitebuilding». Slektsprogrammet for nett, utviklet av Darrin Lythgoe, er også kjent som TNG.

Heim har allerede en del av sin kulturhistorie, samt gårds- og slektshistorie dekket i bokform via bygdebokverket Hemneboka.

Heim kommune har derimot ikke noen lange røtter. Kommunen eksisterer i dag kun på papiret og blir ingen realitet før 1. januar 2020. Da er den en av de mange nye kommunene som kommer på Norgeskartet etter den nyeste kommunereformen.

Den nye kommunen består av de snart historiske kommunene Hemne og Halsa. I tillegg får den nye kommunen med seg en del av Snillfjord kommune. Navnet har den nye kommunen tatt fra den tidligere Heim kommune som ble lagt ned i 1964.