Rune Nedrud er Norges andre slektsforsker med AG-sertifisering

Nåværende leder av Norsk Slektshistorisk Forening, Rune Nedrud, ble nylig AG-sertifisert av ICAPGen. Han kan dermed, med rette, kalle seg for profesjonell slektsforsker.

ICAPGen er en forkortelse for «The international commission for the accreditation of professional genealogists». Den internasjonale kommisjonen for akkreditering av profesjonelle genealoger er en profesjonell legitimasjonsorganisasjon. ICAPGen Mentoring Group gir mentormuligheter til de som ønsker å bli akkrediterte slektsforskere.

Annonse

-Noen må gå opp løypa og vise at også nordmenn kan gjøre en god jobb med slektshistorie, sier Rune Nedrud til Slekt1.

Les også: Liv Marit Haakenstad sertifisert som profesjonell slektsforsker

Nå som Rune Nedrud også har blitt sertifisert som profesjonell slektsforsker via ICAPGen, har Norge nå to slektsforskere med AG-sertifisering.

Tidligere i år ble Liv Marit Haakenstad sertifisert som profesjonell slektsforsker av ICAPGen. Hun ble da den første i Norge med denne sertifiseringen.

Må fornye sertifiseringen hvert femte år

Norge har altså fått to slektsforskere med AG-sertifisering i 2019. Sertifiseringer blir ikke gitt på livstid, men må fornyes hvert femte år.

Det betyr at Haakenstad og Nedrud i 2024, må bli resertifisert for å beholde sin AG-sertifisering.

Formålet med fornyelsen er å sikre at hver AG-profesjonell holder seg oppdatert med tilgjengelige kilder og forsknings-teknikker, inkludert kjennskap til nye digitale ressurser.

Denne fornyelsesprosessen sikrer også at hver akkreditert Genealogist-fagperson opprettholder de høye etiske og profesjonelle standardene knyttet til ICAPGen.

Annonse

Dersom du har lyst til å bli AG-sertifisert som profesjonell slektsforsker, kan du lese mer om hvordan det går til i vår nyhetssak om Liv Marit Haakenstads sertifisering fra tidligere i år.