Nytt fra Sveriges Släktforskarförbund

I forkant av de svenske Släktforskardagarna som i år avholdes helgen 24.-25. august i Borås, slipper foreningen ikke mindre enn fire bøker. Foreningen har også inngått samarbeid med Riksarkivet i Sverige om Swedpop.

Slipper ikke mindre enn fire nye bøker

«Släktforska utanför Norden» og «Släktforska i städer» er to av bøkene. Disse inngår i foreningens serie av håndbøker.

Annonse

Førstnevnte bok er skrevet av Thomas Fürth. Til svensk presse uttaler foreningens formann at boka fyllet et stort tomrom. Boka inneholder lenker og grunnleggende informasjon, som hjelper deg med å søke videre i de land slekten måtte stamme fra.

«Släktforska i städer» er skrevet av Bo Lindwall og Claes Westling.

De to øvrige bøkene som foreningen slipper under Släktforskardagarna er «Kom igång med din släktforskning» av Eva Johansson og «Från DNA-test til släktträd».

Sistnevnte bok er skrevet av Peter Sjölund. Han er mannen bak «Släktforska med DNA» som kom ut i 2015. Boka ble i år oversatt av Rune Nedrud og David W. Howden, fra Norsk slektshistorisk forening. Slekt1 har nylig mottatt et anmeldereksemplar og kommer tilbake med en omtale av den norske oversettelsen.

Samarbeider med Riksarkivet om Swedpop

Swedpop er et prosjekt som går på samordning og utvikling av historiske befolkningsdatabaser. Prosjektet mottar støtte fra «Vetenskapsrådet» og omfatter blant annet «Sveriges befolkning 1940».

Tidligere i sommer gikk Sveriges Släktforskarförbund ut og etterlyste frivillige. Arbeidet går ut på å samordne de viktigste befolkningsdatabasene fra Sverige. Prosjektet ledes av Anders Berg og starter opp for fullt fra og med september. Målet er at «Sveriges befolkning 1940» kan lanseres i 2022.

Arkiv Digital lanserte sin versjon av «Sveriges befolkning 1940» allerede i desember i fjor. Men i følge Sveriges Släktforskarförbund vil deres versjon, i samarbeid med Riksarkivet, være av bedre kvalitet og ha flere finesser.