Slektsforsker fant opphavsmannen til en 50 år gammel flaskepost

Det var fra denne båten, TSS Fairstar, flaskeposten ble kastet i 1969.

Den 17 november 1969 var Paul Gilmore ombord på TSS Fairstar på vei til Australia fra England. 13 åringen kjedet seg. For å få tiden til å gå kastet han seks flaskeposter overbord. En av dem drev i land på en øde strand i Syd-Australia i juli i år og ble plukket opp av en 9 åring som var ute og fisket sammen med sin far.

Spent og ivrig på å få ut brevet ville Jyah Elliott åpne flasken med en gang, men den var våt og glatt så tilslutt måtte de knuse flasken. Hva de fant inni var et 50 år gammelt brev:

Annonse

» Mitt navn er Paul Gilmore. Jeg er 13 år. Jeg er fra England og jeg er på reise til Melbourne i Australia. Skipet er TV Fairstar, Sitmar Line. Vi er 1000 miles øst av Fremantle i VestAustralia.»

I et forsøk på å finne dagens Paul Gilmore kontaktet en journalist alle personer med det navnet på Facebook, men til ingen nytte! Derimot fikk han en epost fra den profesjonelle slektsforskeren Sue McBeth i Melbourne. Hun tilbød seg å hjelpe til med etterforskningen.

Via microfiche og mikrofilm gikk hun gjennom offentlige opptegnelser om fødsler og ekteskap samt dødsannonser. Innen kort tid hadde hun funnet fram til den riktige Paul Gilmors familie i Australia. Ikke bare det, hun hadde også adressen hans i Yorkshire, England og telefonnummeret til hans bror David!

«Ved å ta i bruk tradisjonelle metoder for slektsforskning kunne jeg finne fram til rett person uten å ringe opp og forstyrre alle ved navn Paul Gilmore eller bruke sosiale medier som Facebook»

Folk nå for tiden er alt for utålmodige. De vil ha resultater med en gang uten for mye arbeid, sier Sue Gilmore.


Kilder:
Newsweek.com
ABC.net.au