Arrangerer for første gang egen konferanse for slektsforskere

I år arrangerer Norsk Slektshistorisk Forening Slektsforskerkonferansen 2020. Konferansen holdes på Gardermoen og flere kjente navn står på listen over foredragsholdere.

Annonse

18.-20. september i år vil en rekke slektsforskere møtes på Gardermoen. Allerede nå kan du sikre deg billetter og bestiller du før 1. mai kan du få de ekstra billig.

-Vi har planlagt dette som en årlig konferanse hver høst i årene som kommer, sier leder for Norsk Slektshistorisk Forening, Rune Nedrud, til Slekt1.

Årets konferanse innholder et eget kurs med Peter Sjölund, som allerede er i ferd med å bli fulltegnet. Sjölund er kjent som Sveriges egen ekspert på hvordan man slektsforsker ved hjelp av DNA. På konferansen skal han holde et seks timers kurs om autosomalt DNA som avsluttes med en del om triangulering.

Norsk Slektshistorisk Forenings egen David Widerberg Howden, som sammen med Rune Nedrud har oversatt en av Sjölunds lærebøker «Släktforska med DNA» til norsk, finner vi også på listen over foredragsholdere.

Annonse

Videre på listen over foredragsholder finner vi:

  • Johan Marius Setsaas – Middelalderforsker og redaktør i Norsk Slektshistorisk Tidsskrift.
  • Jan Myhrvold – Engasjert i studiene av skogfinsk kultur og genealogi, er administrator i det skogfinske DNA-prosjektet.
  • Klaus Johan Myrvoll – Språkforsker og professor i nordisk språk ved Universitetet i Stavanger. Tidligere redaktør av Norsk Slektshistorisk Tidsskrift.
  • Lars Løberg – Historiker, slektsforsker og diplomat. Tidligere formann i Norsk Slektshistorisk Forening.
  • Sturla Ellingvåg – Historiker som er med i et stort DNA-prosjekt i København om tidlig Skandinavisk historie.
  • Gunnar Sigve Aurdal – Driver på Volda videregående et tverrfaglig prosjekt «Mitt afrikanske DNA» sammen med biologilektor Olav S. Myklebust.

Les mer om Slektsforskerkonferansen 2020 på nettsidene til Norsk Slektshistorisk Forening.