Det kan bli ny bygdebok i Eid i Sogn og Fjordane

Eidsdalen mellom tettstedet Nordfjordeid og Hornindalsvatnet. Foto: Nimnisi - Eget verk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=52871447

I alt fem bind er planlagt i Eid i Sogn og Fjordane. Første bind er nær ferdig, men avhenger av finansiering fra kommunen for å komme i havn.

Fjordabladet meldte nylig at formannskapet stemte for en støtte på 600.000,- til fullføringen av bind 1. Nå er det opp til kommunestyret å gjøre et endelig vedtak.

Annonse

Det nye bygdebokverket som kanskje blir en realtitet i Eid blir i så fall den første bygdeboka for Eid, siden Jacob Aaland for 110 år siden skrev Nordfjord fraa gamle dagar til no.

Aaland sin bok tar for seg Hornindal og Eid, og ble senere utgitt på ny i 1953.

Det er Eid sogelag som nå står for arbeidet med den nye bygdeboka. Hvert bind er planlagt å inneholde et sted mellom 500 og 700 sider.

Arbeidet gjøres takket være stor frivillighet og de faktiske kostnadene vil derfor primært kun være knyttet til foto og trykk.

Blir ny kommune fra 2020

Det kan være nå eller aldri for Eid i Sogn og Fjordane, hvis de ønsker å få på plass en bygdebok. Fra 1. januar 2020 er kommunen en av mange norske kommuner som slår seg sammen med nabokommunen(e).

Selje kommune kommune og Eid kommune blir da til nye Stad kommune med ca. 9000 innbyggere.

Selje kommune har imidlertid heller ingen egne eller nyere bygdebok. Deres bygdebok utgjør bind 5 del 1 og 2 av Nordfjord fraa gamle dagar til no, som ble utgitt på midten av 1900-tallet.

Se flere bygdebøker fra Sogn og Fjordane

Annonse