Etter 12 års arbeid rundet FamilySearch Wiki nylig 90.000 hjelpe-artikler!

FamilySearch sendte nylig ut en pressemelding om at de nå har hele 90.000 artikler om slektsforskning fra hele verden i sitt FamilySearch Wiki.

Har du slekt i utlandet, er FamilySearch Wiki en gullgruve for å få raskt oversikt over kilder og annen relevant informasjon.

Annonse

Hovedsakelig er innholdet skapt av ansatte ved Family History Library i Salt Lake City, men den opererer på lik linje med Wikipedia. Alle, ansatt eller ikke, kan redigere og opprette samarbeids-artikler.

Hittil i år har FamilySearch Wiki hatt 18 millioner sidevisninger fordelt på millioner av brukere.

Primært er artiklene skrevet på engelsk, men enkelte artikler finnes i andre språk-utgaver. Svensk er det nærmeste vi kommer Norge, men her foreligger det i skrivende stund kun 740 artikler.

Det spennende interessante med wiki-en er hvor forskjellige de 90 000 artiklene er. Det er utrolig å finne et så stort utvalg av forskningsfag for steder over hele verden.

Danielle Batson, FamilySearch wiki content manager

Dersom du vil bidra til den internasjonale FamilySearch Wiki, er det fritt frem. Klikk på «Get Involved», som du finner litt ned til høyre på hovedsiden.

Her hjemme har vi vår egen Slektshistoriewiki som er driftet av Norsk Slektshistorisk Forening. Den ble opprettet sommeren 2012 og er i skrivende stund oppe i rundt 2.000 artikler.