Historiske kart fra Finn

Markedsplassen Finn.no lanserte i 2012 historiske kart i sin karttjeneste. Stadig blir nye historiske kart og tegninger lagt til slik at du kan få et innblikk i hvordan de ulike byene og tettstedene var i Norge for 50, 100 og kanskje 150 år siden.

Historiske flyfoto

De nye historiske kartene gir deg også tilgang til flyfoto som er satt sammen over en rekke norske byer.

Oslo, Trondheim, Bergen, Kongsberg og Ålesund er bare noen av byene du nå kan se ved hjelp av de historiske kartene. Hvor langt tilbake i tid kartene går varierer fra by til by. For eksempel er Tønsberg i skrivende stund bare utstyrt med historiske kart tilbake til 1883, mens Trondheim har kart helt tilbake til 1800.

Slik finner du historiske kart og flyfoto

For å benytte tjenesten går du inn på Finns karttjeneste og stiller inn kartet på det området du ønsker å se fra gamle dager. Da vil det dukke opp et menypunkt : «historiske», klikk på dette og du får se hvilke år det finnes kart fra hos Finn på det aktuelle stedet.

Enkelte områder har såpass mange historiske flyfoto, satellittbilder og kart, at den nederste delen av menyen kan forsvinne ut av bildet. Hold da inne «Ctrl» tasten samtidig som du trykker på minus-tasten (eller bindestrek) for å forminske skjermbildet. For å forstørre skjermbildet igjen holder du nede «Ctrl» tasten samtidig som du trykker på pluss-tasten.

Unik tidsmaskin for slektsforskere

Finn.no har fått bildene fra Statens kartverk og Oslo kommune gjennom Norkart.

For oss slektsforskere gir tjenesten en unik mulighet til å se hvordan omgivelsene så ut i tiden til våre nære slektninger og kanskje også i vår egen barndom?

Gå til Finns karttjeneste