La inn 368.000 kirkegårds-innførsler i desember

Det amerikanske nettstedet Interment.net oppdaterte sine oversikter over gravminner med hele 368.000 innførsler i desember 2019. Hittil i år har allerede nye 60.000 innførsler blitt lagt til.

Annonse

Har du slekt som utvandret kan det derfor være lurt å gjøre et søk på Interment.net, etter han eller hun som «forsvant» ut fra slektshistorien etter utvandringen.

Det finnes etterhvert flere nettsteder som tilbyr en oversikt over gravminner i USA. Både Find a grave og Billion Graves lar slektsforskere og lokalhistorikere gjøre søk blant de mange gravminnene som er spredt utover det enorme landområdet i vest.

I motsetning til de to nevnte nettstedene er Interment.net ikke basert på «crowd sourcing».

Kanskje nettopp derfor er den noe mindre kjent enn Find a grave og Billion Graves, men siden oppstarten i 1997 har nettstedet opparbeidet en enorm mengde med gravminne-innførsler fra USA og etterhvert andre land.

Annonse

Informasjonen om gravminnene henter de fra den lokale kirken, myndigheter, gravstener, m.m.

Nettstedet mottar sponsing fra Genealogybank i bytte mot en del lenker tilbake til sponsoren. Det gjør at det kan være vanskelig å skille når man er på Interment.net og når man har klikket seg inn på Genealogybank.

for å søke i Interment.net må du benytte det enkle søkefeltet og ikke det som er inndelt i søk på for- og etternavn. Her finner du søkemotoren og noen søketips.