Nå kan du søke i danske kirkebøker

Ancestry har avfotografert og indeksert en rekke danske kirkebøker

I fjor kunne Slekt1 melde at det danske Rigsarkivet hadde inngått et samarbeid med amerikanske Ancestry, for å få danske kirkebøker digitalisert og indeksert. Nå kan vi endelig begynne å nyte resultatet av arbeidet.

Annonse

Det danske Rigsarkivet meldte denne uken at deres kirkebøker fra perioden 1812-1918 nå var blitt søkbare eller som danskene kalte det «tilgængelige i indtastet form».

Les også: Det danske Riksarkivet inngår samarbeid med Ancestry

Foreløpig kun tilgjengelige hos Ancestry

Det danske Rigsarkivet arbeider med å få på plass en løsning, slik at det også kan søkes i kirkebøkene fra deres nettside. Enn så lenge må man derimot besøke Ancestry for å gjøre søk i de danske kirkebøkene.

Det er imidlertid helt gratis, selv om Ancestry er kjent som en kommersiell tilbyder av slektshistoriske kilder.

Annonse

Har du dansk slekt eller bare er nysgjerrig på hvordan dette har blitt seende ut? Du finner veiledningen til kirkebøkene her og de søkbare kirkebøkene finner du her.

Frivillige for Dansk Demografisk Database måtte samtykke

For at avtalen mellom Ancestry og det danske Rigsarkivet i det hele tatt kunne komme på plass, måtte frivillige inntastere for Dansk Demografisk Database (DDD) gi sitt samtykke. Samtykket gikk ut på at Ancestry fikk tilgang på de søkbare folketellingene fra DDD.

Er du nysgjerrig på avtalen det danske Rigsarkivet og Ancestry ble enige om, finner du den her.