Del 1 av Rootstech 2020 er over for denne gang (Oppdatert)

Laila Normann Christiansen er en av deltagerne ved årets Rootstech. Foto: Laila Normann Christiansen

I fjor hadde Norge to foredragsholdere på scenen under Rootstech. I år er det ingen nordmenn som skal holde egne foredrag, men det fantes ihvertfall en norsk deltager blant de omkring 20 000 deltagerne fra hele verden.

Annonse

I 2019 deltok 100 000 slektsforskere på konferansen i Salt Lake City, 80 000 av disse deltok digitalt. Laila Normann Christiansen var en av årets deltagere og vi kan følge hennes deltagelse via bloggen Slekt og slikt.

Alle som ikke deltok i egen person på Rootstech 2020 hadde likevel en mulighet til å følge deler av konferansen via Rootstechs egen «Free live stream«. Merk at Salt Lake City er 8 timer etter norsk tid, så en live stream som begynte klokken 08.00 AM for oss her i Norge begynte klokken 16.00.

Deretter gikk det slag i slag utover kvelden (norsk tid), med ulike presentasjoner.

I etterkant er enkelte foredrag lagret for ettertiden og man kan finne frem til noen av de foredragene som er gjort i tidligere år, via nettsiden til Rootstech.

Annonse

Du kan delta i etterkant via et «Virtuelt pass». Rootstech selger nemlig tilgangen til de 30 beste fordragene på nett. Foredragene blir lagt ut 15-20 dager etter at konferansen er ferdig og blir liggende på nett i 12 måneder. Prisen for et slikt pass ligger på 129 amerikanske dollar eller rundt 1 200 norske kroner.

Om Rootstech

Rootstech har blitt arrangert årlig siden 2011 og er verdens største konferanse for slektsforskere.

I fjor prøvde arrangørene for første gang å avholde to konferanser, en i slutten av februar i Salt Lake City, samt en i London i oktober. Leder av Norsk Slektshistorisk Forening Rune Nedrud deltok som foredragsholder i Salt Lake City, mens Liv Marit Haakenstad sto på scenen i London.

I år videreføres denne nye tradisjonen. Rootstech London går av stabelen 5. til 7. november 2020.