Arkivverket trenger flere frivillige til å ferdigstille 1920-folketellingen

Den 1. desember 2020 kan du for første gang søke i 1920-folketellingen. Før den tid er arkivverket avhengig av at nok frivillige deltar i å transkribere den skannede utgaven av den snart 100 år gamle folketellingen.

Har du litt tid til overs eller rett og slett har lyst til å gi litt igjen til de andre som frivillige har gjort slektshistoriske kilder litt lettere tilgjengelige, kan tiden være inne for å melde seg som frivillig for Arkivverket.

Annonse

I disse dager søker de etter flere frivillige for å få ferdigstilt den søkbare utgaven av 1920-folketellingen.

Tidligere denne måneden deltok Frivillighetskoordinator Jon Are Vøien på radioprogrammet Holm på NRK P1+, for å fortelle mer om arbeidet og behovet for flere frivillige.

Radioprogrammet kan du høre her, spol til 1 time og 2 minutter for å høre innlegget med Vøien.

Folketellingen 1920 består av en personseddel for hver eneste person som bodde i Norge. Det betyr at hele 2,6 millioner personsedler nå er i ferd med å bli transkribert.

Les også: 1920 folketellingen inneholdt flere spørsmål enn noen gang før

For enkelte områder er folketellingen ganske rotete, dette har gjort arbeidet med å få gjort 1920-folketellingen litt ekstra utfordrende.

Hvis du ønsker å delta får et utprint av personsedlene og disse taster du da inn ved hjelp av din egen PC, slik at sedlene blir søkbare.

Her kan du se hvilke kommuner som fortsatt er tilgjengelige for transkribering: Status for 1920-tellingen (PDF)

Annonse

Drøyt 200 av 705 kommuner er ferdigstilt.