Dette er den typiske slektsforsker i 2019

Dette er den typiske slektsforsker i 2019

Da var slektsforskerundersøkelsen 2019 over for denne gang og i år som i fjor brukte vi random.org til å trekke ut en heldig vinner av et gavekort på kroner 200,- i Slekt1s nettbutikk.

Den heldige vinneren i år ble John Kristoffer Haugan, vi gratulerer.

Annonse

Basert på tilbakemeldingene som ble gitt kan vi tegne følgende bilde av en typisk slektsforsker ala 2019, kjenner du deg igjen?

Kvinne på i alderen 50-70 år

Den typiske slektsforsker nå i 2019 er en kvinne på 50+, som bor sammen med sin ektefelle. Hun har både egne barn og barnebarn.

For henne er ikke slektsforskning et blaff av interesse, men noe hun har vært interessert i over mer enn 25 år. Til tross for hennes lange interesse for slektsforskning har hun aldri forkastet sitt arbeidet, men tvert i mot bygget videre på det samme slektstreet år for år.

Egen nysgjerrighet på egen slekt var grunnen til at hun først begynte å grave i egen slektshistorie. Hun har også tatt en DNA-test for å finne ut mer om sitt eget opphav.

Gotisk skriftspråk behersker hun sånn helt midt på treet, men så har hun heller aldri tatt noe kurs i slektsforskning.

Bruker MyHeritage

Hun har aldri skrevet en slektsbok, men har slektstreet sitt liggende på serverne til MyHeritage. Hun benytter seg ikke av andre slektsprogram parallelt, men skulle hun brukt flere program ville Legacy Family Tree og Brothers’s Keepers vært gode kandidater. Hun er heller ikke fremmed for Ancestry og Geni.

Slektstreet inneholder over 1000 navn og hun er nøye med å føre opp kilder på den informasjonen hun finner.

Hun er ikke medlem av noe historielag, men er derimot medlem hos en forening for slektsforskere.

Annonse

Hvert år bruker hun et sted mellom 1000 og 5000 kroner på slektsforskning. Selv har hun aldri tjent penger på hobbyen sin.

Selv om hun også brukt internett aktivt er hun ikke fremmed for å ta turen til mer tradisjonelle steder, som arkiv, bibliotek og/eller museum, for å finne mer informasjon om egen slekt.

Kjente du deg igjen i majoriteten av denne beskrivelsen, er du nok en ganske gjennomsnittlig 2019-slektsforsker.

Slekt1 kommer tilbake om noen dager med flere detaljer fra Slektsforskerundersøkelsen 2019.