Finn ut om dine Akershus-slektninger eide bil i 1935

Pressemelding fra Slekt1.com

Arbeidet med å transkribere Norges bilbok fra 1935 skrider stadig fremover. Nå har vi nettopp publisert godt over 8.000 biler og deres eiere, slik at antallet transkriberte bileiere nå er oppe i nesten 24.000.

--Annonse--

Norges bilbok 1935 finner du søkbar under tjenesten “Finn slekt”. En skannet utgave av boka finnes på Digitalarkivets nettsider.

Bilene fra Akershus er nå søkbare sammen med bileierne fra Oslo og Østfold. I løpet av senvinteren/våren vil resten av Norges bilbok 1935 bli transkribert ferdig og publisert fortløpende.

I Norges bilbok 1935 kan du i tillegg til å finne navn på bilens eier, finne vedkommendes adresse. Om selve bilen får du merke, årsmodell, til hvilket formål bilen ble brukt, samt registreringsnummer og sted.

Dersom du har slekt i Oslo, men ikke funnet dem blant bileiere som er transkribert fra Oslo-delen av boka, kan det være at du finner dem nå. Det viste seg under transkriberingen av flere bileiere i Oslo er registrert innunder Akershus.

Statsministeren eide egen bil

Johan Ludvig Mowinckel gikk i 1935 av som Norges statsminister, han er en av flere “kjendiser” som kjørte rundt på norske veier dette året. I Norges bilbok 1935 kan vi lese at han på samme tid kjørte rundt i en 6 år gammel bil av merket Horch.

Bilen over, som illustrerer denne teksten kjørte også rundt på norske veier i 1935. I Norges bilbok fra 1935 kan vi lese at det var en varebil, registrert på en Aug. Olsen som vi også kan lese at det står skrevet på siden av bilen.

Aug. Olsen var registrert bosatt i Teglverksgaten 2 i Oslo og bilen var en Chevrolet 1928-modell.

Informasjon om biler som våre forfedre eide, kan være morsomt krydder til slektshistorien og gi mer liv til de liv som de levde. Dersom dine slektninger ikke eide bil selv, så jobbet de kanskje i en bedrift som gjorde det?

Norges bilbok fra 1935 inneholder nemlig også navn på en rekke bedrifter, så lenge de hadde en eller flere biler. For eksempel hadde Vinmonopolet, som holdt til i Rådhusgata i Oslo, hele 27 biler i sin beholdning.

Det koster både tid og penger å få slektshistoriske kilder transkribert. Det betyr at et søk er gratis, men skal du få se mer enn navn på eier, må du ha et abonnement på Slekt1. Vi setter stor pris på alle som tegner et abonnement og på den måten bidrar til at Slekt1 blir enda bedre.