Øst for Trondheim, over svenskegrensen, finner vi Jämtlands län. Området var en periode norsk, men ble annektert av Sverige ved freden i Brömsebro i 1645. Hele 8 kriger forekom mellom Sverige og Danmark-Norge frem til Norge havnet i union med Sverige.

--Annonse--

Registeret over Jämtlandske fältjägare fra 1645 og helt frem til 1901 kan du nå søke i her på Slekt1. Kanskje finner du en slektning som sto på “feil side” under de mange krigene Danmark-Norge hadde med Sverige i perioden 1645-1814.

De første soldatene i registeret var stasjonert i det som omtales som Sveriges storhetstid. Da den svenske grensene i perioder strakk seg fra Norskehavet i vest til Litauen, Estland og deler av Russland i øst.

Utviklingen av det svenske storriket i perioden 1560 til 1815. Foto: Wikimedia

Registeret over Jämtländska fältjägare 1645–1901 er publisert av det svenske riksarkivet med lisens CC0 og kan lastes ned i sin helhet i CSV eller Excel-format. Det er dette registeret som er utgangspunktet for samlingen på Slekt1.

Samlingen består av nesten 100 000 poster, hvor noen navn går igjen flere ganger. Dette kan skyldes at soldaten endringer i tjenesteforholdet til de ulike Jämtländske kompaniene.

Her kan du få kjennskap til navn, fødselsår, dødsår, militær grad, når soldaten ble skrevet inn og ut av tjeneste, hvorvidt soldatene ble drept i krig eller havnet i fangenskap, osv.

Ved hjelp av autofullfør-funksjonen vi har implementert i “Finn Slekt”-tjenesten får du dessuten god hjelp til å finne frem til eventuelle slektningers alternative måter å skrive navnet på.

Samlingen viser ikke slektsskap, men finner du en fjern slektning kan den bidra til litt krydder i slektshistorien. God fornøyelse!

Gjør et søk i Jämtländska fältjägare 1645-1901

Søk i alle samlingene på Slekt1