572 motorsykler og deres eiere fra 1916 er nå søkbare på Slekt1

I “Fortegnelse over de i Norge indregistrerte motorvogner og motorcykler pr. 1. mai 1916” finner vi i tillegg til biler, 572 motorsykler med navn på eier og deres adresse. Sammen med bilene er disse nå også søkbare her på Slekt1.

--Annonse--

Totalt inneholder samlingen de biler og motorsykler som var registrert i Norge per 1. mai 1916, totalt 2.113 kjøretøy.

Samlingen har vi for enkelhets skyld kalt Bilboka fra 1916, selv om den primært er basert på utgivelsen “Fortegnelse over de i Norge indregistrerte motorvogner og motorcykler pr. 1. mai 1916”

Gjør et søk i Bilboka fra 1916

Nå som inneholdet er manuelt skrevet av og lagt inn i databasen Finn Slekt her på Slekt1, er det de ulike oppføringen mer treffsikre ved søk enn i tradisjonelle OCR-behandlede digitaliseringer.

OCR (Optical Character Recognition eller optisk tegngjenkjenning) er et spesielt program som kan gjenkjenne bokstaver, tall og andre tegn i det innskannede dokumentet og lagre innholdet som tekst istedenfor som bilde.

At de ulike oppføringene i boka ligger i en database, gjør det dessuten lettere å få et overblikk over samtiden; Hvor mange motorsykler var for eksempel registrert i Bergen? Eller hvor mange drosjer kjørte rundt i Kristiania.

Søk i bilboka fra 1916

Søk i bilboka fra 1922

Søk i bilboka fra 1925

Søk i Norges bilbok 1935 (ukomplett)

Søk i Biler i Kongsberg 1947

Det er gratis å søke, men ønsker du mer informasjon enn bare navnet på bileieren må du ha et abonnement.

En oversikt over OCR-behandlede bilbøker, m.m. finner du i Wikipedia-artikkelen Bilboken for Norge. Har du tilgang på en trykt utgave av flere bilregistre, som ikke er digitalisert, vil vi svært gjerne høre fra deg. Ta kontakt på post@slekt1.com