Arkivverket i samarbeid med MyHeritage

Personliste i folketellingen 1815 for Leikanger
Personliste i folketellingen 1815 for Leikanger

Nylig ble de norske folketellingene for 1891, 1900 og 1910 tilgjengelige på MyHeritage. Folketellingene tilfører MyHeritage 6,8 millioner nye dokumenter tilknyttet norsk slektshistorie.

De tre folketellingene utgjør halvparten av de 6 nasjonale folketellingene som til nå finnes tilgjengelig for alle på nett. Disse folketellingene ligger allerede på arkivverkets nettsider hvor du kan søke i dem helt gratis.

Annonse

MyHeritage har omtalt denne nyheten på sin egen blogg og gjennom et nyhetsbrev sendt ut 14. mars i år. På Arkivverkets nettsider kan man derimot ikke finne noe informasjon om samarbeidet.

MyHeritage gir deg litt mer enn Arkivverket, men det koster

1891-folketellingen, 1900-folketellingen og 1910-folketellingen er nå altså tilgjengelige via MyHeritages nettsider, men du må betale for å se den samme mengden informasjon du får gratis fra Arkivverkets nettsider.

Det du derimot får i tillegg, dersom du er en betalende kunde hos MyHeritage, er koblinger av informasjonen i tellingene mellom ulike kilder og slektstrær hos MyHeritage.

Du får også muligheten til å se originalkilden, slik som du er vant til å se de skannede kirkebok-sidene via Digitalarkivets nettsider.

Her kan du søke i de norske folktellingene hos MyHeritage

En stor del av norske slektsforskere er allerede betalende kunder hos MyHeritage, skal vi tro slektsforskerundersøkelsen 2018. Da Slekt1 stilte spørsmålet; Hvilket slektsprogram foretrekker du å bruke, svarte mer enn 1 av 5 at de foretrakk å bruke MyHeritage.

Les også: Resultatene av Slektsforskerundersøkelsen 2018

Snart får vi også tilgang på 1920-folketellingen

1920-folketellingen er enda ikke tilgjengelig, siden vi i Norge har 100 års sperrefrist for denne typen kilder. Arbeidet med å gjøre tellingen søkbar er imidlertid i full gang og dersom du ønsker å bidra er det muligheter for det. Klikk på lenken under for å få vite mer.

Annonse

Les også: Digitalarkivet trenger deg