Nå skal Danske Slægtsforskere digitalisere et høyt antall bøker

Har du slekt i Danmark kan biblioteket til DIS-Danmark være et sted å lete etter slektninger og slekthistorier. Nå inngår de samarbeid med Copydan, noe som vil gi enda flere digitaliserte danske slektshistoriske bøker på nett.

«Slægtsforskernes Bibliotek» driftes av «Danske slægtsforskere» også kjent som DIS Danmark. Biblioteket inneholder verk helt tilbake til slutten av 1700-tallet og frem til i dag.

Deler av samlingen er digitalisert og over 4000 bøker kan man i dag lese i fulltekst på nettsidene til Slægtsforskernes Bibliotek. Hver måned legges det forløpende til nye bøker i søkbar PDF-format.

Samarbeid med Copydan gir tilgang til flere bøker

Nylig inngikk Danske Slægtsforskere og Copydan en lisensavtale som gir Slægtsforskernes Bibliotek mulighet til å digitalisere et meget stort antall verker som fortsatt er underlagt opphavsretten.

Annonse

Felles for bøkene som nå skal digitaliseres er at de har alle slektshistorisk informasjon. Både bøker med personalhistorie, slektshistorie og lokalhistorie skal nå etter planen digitalieres og tilgjengeliggjøres via nettsidene til Slægtsforskernes Bibliotek.

Slekt1 gir deg oversikten

Slekt1 har i over 10 år gitt deg oversikt over norske bygdebøker og slektsbøker. Etterhvert som danske slektsbøker blir digitalisert vil vi også legge lenken til disse, organisert etter slektsnavn, inn i oversikten over slektsbøker.

Til Slekt1s oversikt over slektsbøker